fbpx

Izazvao požar u stanu “kuhajući” drogu

Zadarski policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za izazivanje požara u ulici Ivana Gundulića u Zadru te za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Nakon dojave o požaru, koju je policija zaprimila u petak, 10. studenog nešto prije 15 sati, vatrogasci JVP Zadar su požar ugasili do 16 sati. U požaru je 41-godišnjak zadobio tjelesne ozlijede te je kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u zadarsku bolnicu.

Po obavljenom očevidu, utvrđeno je da je do požara došlo djelovanjem toplinske energije gorive tvari u dnevnom boravku stana 64-godišnje vlasnice, u kojem boravi 41-godišnjak, uslijed čega je opožaren veći dio stana te je nastala šteta na dva susjedna balkona kao i na stubištu zgrade.

Nakon krim obrade, policija sumnjiči 41-godišnjeg hrvatskog državljanina za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i neovlaštenu proizvodnju i prometa drogama.

Sumnjiči ga se da je u spomenutom stanu u kojem boravi, izazvao požar korištenjem električnog kuhala na kojem je uporabom više kemijskih tvari pripravljao opojna sredstva, drogu pa je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.