fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ: Opet me HDZ politički progoni preko ministrice Marije Vučković

U ponedjeljak 20.11.2023. godine pred Službeničkim sudom održati će se ročište u predmetu gdje je ministrica Marija Vučković pokrenula protiv mene postupak zbog teškog kršenja službene dužnosti sa zahtjevom prestanka državne službe. Nakon što je ministrici Vučković i njezinim poltronima u ministarstvu propalo pet postupaka koji su pokrenuli protiv mene pokrenut je šesti. Krimen mi je kao i u prethodnih pet postupaka moje javno i političko djelovanje te upozoravanje na nezakonitosti unutar ministarstva čiji sudionik je bila i sama ministrica .

Također Sudačko vijeće je potvrdilo optužnicu ODO-a u predmetu gdje me Boro Mršić prijavio zbog toga što se silno prepao moje objave na fecbooku vezanu za tužbu koju je podnio protiv kolegice Marjane Botić zbog navodne klevete. Nakon što su ODOu propala dva kaznena progona koji su pokrenuli protiv mene pokrenut je evo ovaj treći. Što sam ja to Bori namjeravao napraviti, na koji način i s čime i čega se on točno prepao iz optužnice se ne razaznaje. Gore od same činjenice da je optužnica konstruirana jest da se ODO i policija bave podmetanjem nezakonitih dokaza kao i falsificiranjem istih. Jedan dio tih dokaza Sudačko vijeće je uklonilo iz spisa. Na žalost iako sam predao kompletnu korespodenciju PU Zadarskoj sa krunskim svjedokom ODOa Igorom Musapom kao i tonski zapis razgovora ODO nije iste uvrstio u spis valjda jer nepobitno dokazuju pakiranje od strane Bore Mršića i Igora Musapa. Naime iz cjelokupne korespodencije razvidno je da se ona odvijala oko smještaja košarkaša Zadra u hotelu ZaDar te da je Boro samo uzgred spomenut a iz tonskog zapisa jasno proizlazi da se Boro Mršić nije prepao moje objave što je osnovni preduvjet za podizanje tužbe za kazneno djelo prijetnje. Kada sam kontaktirao Dariju Padovan Buškulić s upitom zašto ti materijalni dokazi nisu u spisu iako sam ih predao i uredno su dostavljeni ODOu dobio sam smušen za ne povirovati odgovor. Ispada da oni biraju što će staviti u spis kako im paše u konstruiranju optužnice a ne ono što su materijalni dokazi vezani za predmet. Tako se u predmetu ne nalazi čitava korespodencija između mene i Igora Musapa ( iako sam je predao) , čak niti čitava poruka već samo dio poruke istrgnut iz konteksta koji je predao Igor Musap u cilju pakiranja progona, ne nalazi se ni tonski zapis u kojem Igor Musap priznaje da mi on i Boro pakiraju. Dakle Igor Musap je relevantan svjedok kada donese screnshot dijela poruke iz svog mobitela a irelevantan kada priznaje da se Boro Mršić nije prepao moje objave i da mi smješta o čemu ODO posjeduje tonski zapis koji izostavlja iz predmeta.

Sudačko vijeće je uvidom u moj dosje utvrdilo da mi je dosad u životu najveći krimen prekršaj u vožnji. Protiv mene tako teškog kriminalca ODO pokreće treći postupak pri tome zastupajući policajca koji je izazvao sudar u pijanom stanju i oteo štićenu osobu te političara koji je prebio opernog pjevača, nosio 36000 eura crnog novca u tajništvo stranke, kundakom mlatio hrvatske branitelje protiv kojeg je USKOK nedavno pokrenuo istragu koja će završiti podizanjem optužnice. A za relevantnog svjedoka u zastupanju optužnice uzimaju notornog Igora Musapa protiv kojega je nedavno dignuta optužnica, dosjea punog koječega debelog kao enciklopedija. Ako sve ove činjenice jasno ne pokazuju što se , kako i za koga radi u zadarskom ODOu i PU valjda će biti jasno nakon završetka ovog trećeg po redu montiranog postupka.

Dakle ministarstvo i ministrica te ODO do sada su protiv mene pokrenuli devet postupaka od kojih im je sedam palo u vodu. Za ova dva posljednja vidjeti ćemo kako će završiti, biti će te izvješteni.

Ima jedan vic Pitali Muju da li bi on više volio jednom Fatu ili dva put Hasu.A on kaže:
– Fata je Fata, al’ dvaput je dvaput!

A devet puta je devet puta.

P.S

Snimku razgovora sa Igorom Musapom pustiti ću nakon završetka procesa.

                                                 Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

                                                                         Marko Pupić-Bakrač