fbpx

PREVIŠE NEODGOVORENIH PITANJA! Gdje je kamion kojeg je navodno pretjecao ministar Banožić?

Ministar Mario Banožić skrivio je jučer rano ujutro tešku prometnu nesreću. Na izlazu iz Vinkovaca prema Županji Banožić je sukladno policijskom izvješću, osobnim automobilom pretjecao kamion te se izravno sudario s kombijem koji je dolazio iz suprotnog smjera. 40-godišnji vozač kombija smrtno je stradao. Ministar Banožić zadobio je teške ozljede i hospitaliziran je. Na izvanrednoj konferenciji za novinare premijer Andrej Plenković objavio je da je ministra Banožića razriješio dužnosti.

No, društvenim mrežama kruže brojne nedoumice u svezi te nesreće.

Nemoguće je utvrditi radi li se o političkim podmetanjima no više ljudi tvrdi da je Banožića vidjelo kako noć prije nesreće obilato ‘degustira’ Iločka vina povodom Martinja. Policije je međutim izvijestila da ministar nije bio pod utjecajem alkohola.

Iako se u policijskom izvješću navodi kako je Banožić pretjecao kamion prije udara u kombi, toga kamiona nigdje nema. Ne treba posebno napominjati da se radi o dragocjenom svjedoku nesreće.

Pregledali smo gotovo sve snimke i fotografije s mjesta nesreće i zaista – ni na jednoj nema nikakvog kamiona.

Primjerice, ovo je HRT-ova snimka s mjesta nesreće. U sredini se vidi Banožićev terenac i kombi u kojeg je udario. S jedne i druge strane prometnice zaustavljeni su automobili. Ali kamiona – nema.

Zar je moguće da se kamion nije zaustavio nakon ovako teškog udesa?

Policijsko izvješće glasi:

“Očevidom prometne nesreće, kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 44-godišnji vozač (državni dužnosnik) osobnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, obavljao radnju pretjecanja s lijeve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji dio kombi vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak. Uslijed zadobivenih ozljeda 40-godišnji vozač je preminuo na mjestu događaja, dok su 44-godišnjeg vozača djelatnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima te potom u Klinički bolnički centar Osijek na daljnje liječenje.”

No, gdje je to ‘teretno vozilo’?