fbpx

OD SVIH NAS RADE MAGARCE Nova većina u Gradskom vijeću tvrdi: “Sa 200.000€ spašavamo radna mjesta”

Kako smo jučer pisali, gradonačelnik Branko Dukić potpisao je prvog dana novog proračuna ugovor kojim se ovoj udruzi građana HNK Zadar odobrava sponzorstvo od 200.000 eura za 2023. godinu. Prema tom ‘sponzorstvu’ Grad Zadar će iz proračuna platiti 200.000 eura kako bi klub pod nazivom “HNK Zadar” u svoj naziv unio ime Grada kao dio imena Kluba, dakle jednako – “HNK Zadar” te kako bi na stadionu koji je u vlasništvu Grada Zadra taj klub istankuo ime i grb grada iako taj stadion klub koristi besplatno (?!?).

Naime, stvari su gore nego što se čine. Portal 057info u međuvremenu doznaje kako je u svemu tome sudjelovala Nezavisna lista Konji kao i SDP. Nakon nemogućnosti izglasavanja proračuna obje stranke mijenjaju smjer te se u posljednje vrijeme slažu sa većinom HDZ-ovih prijedloga oko proračuna.

Portal 057info objavio je danas da je Ured gradonačelnika reagirao na vijest o sponzorstvu HNK Zadar s 200.000 eura iz gradskog proračuna. Naime, prema navodima Branka Dukića, gradonačelnik je odluku potpisao temeljem ranijeg dogovora sa Enijom Meštrovićem kao i SDP-om. Potpisuju se ugovori na rubu pameti u kojima grad plaća oglašavanje na vlastitom zemljištu, a sve pod krinkom “spašavanja radnih mjesta” razbacuju se javnim novcem i nastavljaju putem koji je utabao Reno Sinovčić.

Meštrović tvrdi da je za iduću godinu predviđeno čak 300.000 eura!

“Ove godine je dogovoren iznos od 200.000 eura za omladinski pogon nogometnog kluba. Za sljedeće sezone je predviđeno je 300 tisuća eura za istu svrhu”, izjavio je Meštrović za 057info.

Radeta se poziva na 20 radnih mjesta i djecu

“Predsjednica kluba tražila je 400.000 eura, naš klub pristao je isključivo na 200 tisuća. Taj novac dogovoren je za troškove omladinskog pogona, radnu zajednicu i nešto za seniorski pogon. Mi se moramo odlučiti hoćemo li spasiti 20 radnih mjesta i omogućiti djeci da imaju gdje trenirati, a ako to želimo onda je ovaj iznos bio neophodan” izjavio je Radeta za 057info.

Prema riječima Radete, dobro smo prošli. Mogli smo sav taj idiotizam platiti i duplo skuplje! Demokratski izbori za lokalnu vlast prema ovome postaju apsolutno besmisleni odnosno predstava za javnost.